IMG 20170918 164351

På Fanø

Huset

Betahuset på 350 m2 er nænsomt restaureret i 2017, med respekt for husets historie, men med en moderne og tidssvarende indretning.
Huset er godkendt til ophold og overnatning for 50 personer - og der er 9 værelser med 20 senge samt 10 foldemadrasser, fortrinsvis til børn.
Huset er godt isoleret og med fjernvarme i alle rum. Alle myndighedskrav i forhold til brandsikkerhed er opfyldt, og der er god adgang for alle i stueetagen.

Indretning og udtryk

Indretningen tager afsæt i den typisk nordiske boligstil, som er: Let og luftig med dæmpede farver, bløde tekstiler, varme metaller, masser af træ, og selvfølgelig svenske tapteter i et miks af blomster og striber.

Hvert soveværelse har sit eget udtryk - og man finder hurtigt sin egen favorit og oase.
Huset er i det hele taget fyldt med fine detaljer, som vil inspirere enhver.
Stilen i huset forstærkes desuden af udsigten til havet, som kan nydes fra de store vinduer og fra den store træterrasse.

Betahuset er et hus, som det er rart at være sammen i, men de store rum giver i lige så høj grad mulighed for at man kan være sig selv.

Historien

Betahuset er opført i 1879 af skibsbygmester Søren Abrahamsen. Huset er et af Fanø`s mange bevaringsværdige bygninger og er et klassisk trempelhus der med sine høje facader, giver en næsten 100 % udnyttelse af 1 salen.
Abrahamsen´s værft blev det største og mest betydningsfulde  i Fanø´s lange skibshistorie og bidrog til at placere Fanø og Danmarks som en førende skibsnation. På værftet blev der bygger skonnerter, galeaser, everter,  brig, barkskibe og jagter. Da skibe med jernskrog og dampskibene udkonkurrerede træskibene først i år 1900, flyttede Abrahamsen sine aktiviteter til Esbjerg. Værftet blev dog solgt og producerede frem til  1948. ca. 36 trækuttere, hovedsagelig til fiskeskippere fra Esbjerg. Læs mere om Fanø´s skibsværfter og skibshistorie på Mit Fanø